Gostujoči sodelavci

Timon Leder

Animacija

Timon aktivno deluje na področjih animacije, vizualnih komunikacij in dela z otroki. Je diplomant Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, na izmenjavah v Franciji (ESAG Pariz, La Poudriere Valence) pa je izpopolnil svoje znanje o snovanju animiranih serij in literarnih priredb. Do zdaj je ustvaril več kratkih avtorskih filmov, vključno s prvim profesionalnim "Podlasica", sodeloval pa je še pri nekaj drugih animiranih filmih (npr. Cipercoper, Martin Krpan, serija Ki-Ki-Do). Na teoretskem področju raziskuje razumevanje filmskega jezika in vzgojno-izobraževalne vplive animiranih filmov na otroke.

Oznake: animacija, animirani film, Gostujoči sodelavci, stop motion

Anja Medved

Dokumentarni film

Anja Medved je avtorica dokumentarnih filmov, video projektov in gledaliških predstav. Diplomirala je na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani, smer gledališka in radijska režija. Sodelovala je pri multimedijskih projektih Microinternational iz Los Angelesa, pri scenskih strukturah Marka Peljhana in bila asistentka režije pri gledaliških predstavah Vita Tauferja. Dokumentarni filmi, ki jih je večinoma posnela v tandemu s svojo mamo Nadjo Velušček, so bili predstavljeni na številnih festivalih. Čezmejni video projekt ohranjanja spominov obeh Goric je 2008 prejel nagrado Erasmus EuroMedia Seal in Medal. Deluje v okviru čezmejne kulturne organizacije Kinoatelje v Novi Gorici in Gorici.

Oznake: filmski seminar, Gostujoči sodelavci, videofilm

Primož Oberžan

Zvočna umetnost

Primož Oberžan se v zadnjem času ukvarja z izdelovanjem elektromehanskih zvočnih strojev, vodi različne glasbene delavnice, piše o novih pristopih in paradigmah v znanosti in umetnosti ter predava o znanstveni in umetniški imaginaciji v okviru koncepta, ki ga je poimenoval metamehanika. Leta 1997 je ustanovil glasbeni kolektiv The Stroj, ki je v naslednjem desetletju postal znan po udarnih tolkalskih nastopih, glasbilih iz odpadnih materialov ter nevarnih nastopih na nenavadnih prizoriščih, kot so kamnolomi, industrijski objekti, rudniki, ladje, pa tudi večji mednarodni festivali. Diplomiral je iz filozofije in sociologije kulture na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Oznake: Gostujoči sodelavci, znanost in umetnost, zvok

Robertina Šebjanič

Sodobna umetnost

Robertina Šebjanič deluje v različnih medijih v kontekstu sodobne umetniške prakse. Predstavila se je na več samostojnih ter kopici skupinskih razstav in mednarodnih festivalov, njena videodela so v sklopu več videozbirk prikazovana na referenčnih mednarodnih prizoriščih. Bila je članica uredniškega odbora Pojmovnika slovenske umetnosti po letu 1945. Leta 2009 je začela delovati v Ljubljanskem laboratoriju za digitalne medije Ljudmila. Študirala je na ALUO-ju (kjer je leta 2007 prejela tudi nagrado) in Šoli uporabnih umetnosti Famul Stuart v Ljubljani ter na Valand School of Fine Arts v Gothenburgu na Švedskem.

Oznake: alumni (Famul Stuart), Gostujoči sodelavci, novi mediji, video, znanost in umetnost