Kako vsak material reagira na svetlobo? Kako je videti posamezna tekstura? Kakšne čustvene povezave imamo s temi elementi? Kaj drugi povezujejo z materiali, ki jih izberemo? Udeleženci bodo spodbujeni h kombiniranju različnih tehnik (načrtovanje vnaprej in uporaba druge tehnike v postprodukciji).

Spodbujan bo ‘naredi sam’ pristop, pri čemer je dobrodošla vsaka improvizirana rešitev in metoda, glavni cilj pa je uresničitev lastne vizije.

INFO O DELAVNICI

Datumi: 25. – 29. november 2024
Lokacija: Nova Gorica, Slovenija
Stopnja: Osnove stop motion in 2D ali 3D animacije, zanimanje za pripovedovanje zgodb in eksperimentiranje.
Kotizacija: 100 EUR
Delovni jezik: angleščina 

Rok prijave: 21. oktober 2024.

Prijavo pošljite na info@dsaf.si z:
– Zadeva e-pošte: Delavnica z Jonatanom Schwenkom
– Kratek življenjepis
– Motivacijsko pismo za udeležbo na delavnici in vaša pričakovanja (do 1 stran)

Predstavitev mentorja Jonatana Schwenka: http://www.jonatan-schwenk.com/ 

Jonatan Schwenk, rojen leta 1987 v Göttingenu v Nemčiji, je režiser, animator, producent in oblikovalec zvoka. Njegovi kratki animirani filmi so bili zelo odmevni na velikih mednarodnih festivalih. Njegov diplomski film »ZOON« (2022) je bil premierno prikazan na filmskem festivalu Sundance in je bil nato predstavljen na okoli 150 festivalih, vključno z AFI in Telluride. »ZOON« je prejel številne nagrade, predvsem v Ottawi, Hirošimi in Stuttgartu (Lotte Reiniger Promotion Award 2023). Schwenkov film “SOG” (2017) je prejel približno 40 nagrad in omemb, vključno s kristalom za diplomski film v Annecyju. Kvalificiral se je za oskarja in bil predstavljen na prestižnih festivalih, kot so SXSW, Palm Springs ShortFest, Ottawa, Zagreb in Flickerfest. Kot animator in oblikovalec zvoka je Schwenk dvakrat tekmoval na Berlinalu (2013 z »ECHO« in 2015 s »THE OLD MAN AND THE BIRD«). Film »POLICAJI IN ROPARJI« (režija Florian Maubach) s Schwenkovim zvočnim oblikovanjem je leta 2018 prejel nemško nagrado za kratki film. Drug uspeh je bil »PRAVILA IGRE« Merlina Flügla s Schwenkovim zvočnim oblikovanjem, ki je leta 2019 zmagal v Annecyju Schwenk je diplomiral na Hochschule für Gestaltung Offenbach in je bil gostujoči študent na Kunsthochschule Kassel. Leta 2020 je bil Schwenk izbran za program Berlinale Talents. Leta 2022 je sodeloval na Mednarodni rezidenci za animirane filme NEF v opatiji Fontevraud v Franciji. Kasneje, leta 2023/24, je bil izbran za Evropski laboratorij za razvoj animacije »Animation Sans Frontières«.

Animation Hub je del uradnega programa GO!2025 Nova Gorica Gorica.

Animation Hub organizirata Društvo slovenskega animiranega filma – DSAF in Univerza v Novi Gorici – Akademija umetnosti v sodelovanju z Mednarodnim festivalom animiranega filma Animateka. Projekt je sofinanciran s strani javnega zavoda GO! 2025 Evropska prestolnica kulture, Nova Gorica.