Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici

Smo mlada in dinamična šola, ki podpira razvoj študentov, nudi sodoben študij tako z metodami in orodji učenja, kakor tudi z izbiro vsebin in mentorjev. Prisegamo na oseben pristop, podpiramo e-učenje, smo intermedijsko naravnani in udejanjamo interdisciplinarno sodelovanje.

Programi

Na Akademiji umetnosti UNG izvajamo program prve stopnje Digitalne umetnosti in prakse ter  nadgradnjo – magistrski program druge stopnje Medijske umetnosti in prakse. V sklopu vertikale študentje prehajajo med okolji in nosilnimi moduli animacije, filma, fotografije, novih medijev, sodobnih umetniških praks, scenskih prostorov in umetnost-znanost-tehnologija. Tako kot tudi sicer na celotni univerzi, daje akademija velik poudarek mednarodni vpetosti študentov in mentorjev.

Študentko_a cenimo kot samostojno in kreativno osebnost, ki se razvija v skupini in skupnosti. Z inovativnimi pristopi v pedagoških, raziskovalnih in tudi produkcijskih procesih spodbujamo samostojno kreativno in akademsko delo študentov, ki jih vodi skupina strokovnih sodelavcev. Predavatelice_je, mentorice_je in gostje_e izbiramo skrbno, odločata tako njihova odličnost v sodobni praksi kot tudi akademska prepoznavnost. To zagotavlja visoko kakovost in aktualnost znanj in veščin, ki jih posredujemo študentom. Projektno delo in produkcijsko povezovanje v zunaj študijskih okoljih, študentu že med študijem priskrbita dragocene izkušnje pri delu na realnih in kompleksnih projektih. Študent že med študijem pridobiva delovne izkušnje ter razvija reference na izbranem področju. Vse to po diplomi omogoča mehak in hiter prestop v realno produkcijsko okolje, oziroma ciljno usmerjen nadaljnji študij.

Akademija umetnosti UNG se je leta 2016 prestrukturirala iz Visoke šole za umetnost UNG, ki je bila ustanovljena leta 2008, s čimer smo v Sloveniji leta 2016 dobili prvo univerzitetno akademijo po 72 letih. Pri Akademiji umetnosti UNG gre za šolo z več kot 25-letno kontinuirano razvojno linijo, saj je nastala na podlagi petnajstletnih izkušenj Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart.

Več o akademiji in programih www.ung.si/au | Več o vodstvu

Kontakt
051 33 67 70 | 05 33 15 223
info.au@ung.si

Lokacija:
Univerza v Novi Gorici
Akademija umetnosti
Vipavska cesta 13
SI-5000 Nova Gorica-Rožna dolina

Lahko si brošuro tudi prenesete (.pdf)