Po živahnem semestru, ko smo snemali, animirali, fotkali, klikali, projicirali po različnih kotih Evrope (pa še kak kotiček po svetu se najde), vas vse toplo vabimo, da se nam pridružite na razstavi semestrske produkcije študentov Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici! 

Dogodek bo v četrtek, 24. januarja 2019, med 18. in 21. uro v prostorih Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici na Via Armando Diaz 5, Gorica, Italija.

Kaj dogaja? 

Za nami je pestro leto, gostili smo več mednarodnih in domačih gostov – oktobra smo podelili častni doktorat našemu dolgoletnemu podporniku in sodelavcu, priznanemu hrvaškemu režiserju Rajku Grliću, po dveh letih je bil prejšnji teden z nami Želimir Žilnik, obiskal nas je Arne Hodalič, tempiranja nas je učila francoska animatorka Julia Peuget, ponovno se nam je pridružila Robertina Šebjanič (delavnica umetnost & znanost & tehnologija / umetnost in ekologija).

Ponosni smo na naše študente – Irena Gatej je prejela nagrado za najboljši študentski film na filmskem festivalu v Skopju, novoustanovljeno Nagrado Društva za slovenski animirani film za projekt v razvoju je prejel magistrski študent Samo Bihar, posebno omembo pa Katarina Blažič. Magistrska absolventka Sandra Jovanovska je prejela štipendijsko nagrado mariborskega festivala MFRU.