Letos je naša Akademija umetnosti prvič sodelovala pri ZOOM mednarodnem festivalu otroškega in mladinskega filma (ki ga sicer organizira Pionirski dom v Ljubljani) kot producent nove festivalske nagrade – žirija akademije v sestavi: Maja Stegovec (pisarna), Anja Paternoster in Rok Urbanček (študenta) je tako na 14. ediciji festivala podelila Nagrado Akademije umetnosti Univerza v Novi Gorici za najboljši slovenski avtorski mladinski film. Festival se žal ni odvil z javnimi dogodki, so pa vse žirije filme pogledale od doma in vseeno podelile nagrade.

Foto: Pionirski dom/arhiv ZOOM 2019

Nagrado Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici v vrednosti 200€ je prejel Aleksander Cavazza z animiranim filmom AN APPLE A DAY z obrazložitvijo: “Dobra ideja se pretvori v dramaturško zanimivo zgodbo, ki jo je avtor preko zanimive animacije ustvaril v celovit izdelek. Premišljenost in znanje opazimo tako pri kompoziciji kadrov kot tudi v zvočni podlagi, ki dodatno poudari filmski izraz in zgodbo. Ustvarjalna tehnika risane računalniške animacije ima zanimiv slog in dosega gibalna merila v animiranih filmih.” Čestitamo!

Na sledeči povezavi RTVSLO si poglejte nagrajene filme, ki jih je izbrala glavna žirija v sestavi: Milanka Fabjančič (predavateljica na naši Akademiji), Nina Ivanišin in Gregor Božič: https://www.rtvslo.si/kultura/film/znani-so-nagrajenci-festivala-zoom-ko…

Pri ZOOM-u je kot koselektor sodeloval tudi Rok Govednik, naš strokovni sodelavec za film, animirani film in fotografijo. Več o tekmovalnem programu mladinskih avtorskih filmov: https://www.pionirski-dom.si/program/nagrada-akademije-umetnosti-univerz….