Goriška regija in njena ekologija so teme razstave študentov UNG Akademije Umetnosti z naslovom “Composing Local Ecologies” (sestavljanje lokalnih ekologij), ki je del čezmejnega festivala transformativnih ekonomij in območnih skupnosti ReThinkable.

Composing Local Ecologies
(Sestavljanje Lokalnih Ekologij)

14. Oktober, Xcenter, Delpinova Ulica 20, Nova Gorica

Avtorice/avtorji (študenti): Kristian Petrovčič, Renee Stanič, Wadha Amoor, Milena Brkić, Jelena Cambj, Matevž Jelenc, Abiral Khadka, Tamara Kirina, Arta Kroni, Karin Likar, Vanda Ljumović, Ana Logar, Martin Lozej, Luka Mavrič, Nikita Meden, Tijana Mijušković, Roman Paxyutkin, Matej Rimanić, Domen Sajovic, Melita Sandrin, Una Savić, Filip Sluga, Tamara Taskova, Klara Vitkova, Maksimilian Zabukovec, Staš Zupanc.

Mentorji: Jasna Hribernik, Kristina Pranjić, Peter Purg, Ana Sluga, Tadej Žnidarčič.

Foto – Renee Stanič

S fotografijami reke Soče, ki so del njene diplome v nastajanju, naša študentka in ambiciozna fotografinja Renee Stanič raziskuje vpliv medija fotografije na okoljevarstvo in človeško percepcijo ter vedenje.

Kristian Petrovčič je študent s strastjo do ustvarjanja fotografije in video vsebin, ki v svojih delih opazuje vpliv okolja na razvoj družbe, kakor tudi obratno – na geografskem območju s polmerom 300 km od središča Nove Gorice.

Foto – Kristian Petrovčič


Video “Taming the Forest” je skupinsko raziskovalno-umetniško delo, ki interpretira zemljevide in arhivsko korespondenco glede pogozdovanja Krasa, ki je potekalo na ozemlju današnje Slovenije in Italije.

Sklop štirih videov promovira sodelovanje znanosti in umetnosti, kjer študentje skozi študijski proces spoznavajo teorijo promocijskih video strategij, ki jih v praksi kasneje ovržejo, nadgrajujejo, postavijo pod vprašaj – na ta način poskušajo najti nove načine ustvarjanja zgodb.

Still iz “Taming the Forest”

OKTOBER 20, 2022

Oglejte si nekaj utrinkov z odprtja razstave: