V sklopu projekta konS ≡ platforme za sodobno raziskovalno umetnost (ki je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”, Evropski sklad za regionalni razvoj) vabimo na skorajšnjo otvoritev razstave “konSekvence” v ljubljanski galeriji Cukrarna.

konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema
v petek, 3. marca 2023, ob 19. uri v Cukrarni (Poljanski nasip 40, Ljubljana)

>> K O N S E K V E N C A. S I <<

Z bogatim spremljevalnim programom na partnerskih prizoriščih po Sloveniji vse do 2. aprila 2023 se predstavlja konzorcij partnerjev ob Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici še: Zavod Kersnikova, Zavod Projekt Atol, Zavod Aksioma, Društvo Ljudmila, Zavod Cona, Mladinski center Velenje, LokalPatriot Novo mesto in MKC Maribor.

Akademija umetnosti UNG je v večletnem projektu konS sodelovala z izvedbo dobrega ducata izobražvelanih delavnic, od laserskih grafitov do vsakovrstnega elektronskega samoizdelovalništva. Usposabljali smo konS mentorice_je (med njimi tudi naše študentke_e), polnili novogoriško vozlišče Xcenter z umetniškimi produkcijami, sodelovali pa smo tudi raziskovalno — v konS-ovi PRAKSI, INOVACIJAH ZA PRIHODNOST.

Več o programu razstave