Ta kratka delavnica je namenjena predstavitvi orodja za animacijo VR Quill podjetja Smoothstep. Zajema delo z opremo VR za ustvarjanje animacije, vključno s snemalno knjigo v VR, modeliranjem, slikanjem, ustvarjanjem sredstev, opremo, animacijo in 3D izvozom.


Po tečaju bodo udeleženci sposobni učinkovito ustvarjati in upravljati preproste animacije v VR s Quillom.

Usposabljanje bo potekalo v obliki praktičnih nalog, s sočasno predstavitvijo študij primerov in rešitev. Udeleženci bodo izvedli kratke vaje, da se bodo navadili na delovni prostor VR, krmilnike, postavitev VR in razumevanje virtualnih kamer, nato pa bodo morali ustvariti kratke primere animacij.

INFO O DELAVNICI

Datumi: 25. – 29. november 2024
Lokacija: Nova Gorica, Slovenija
Število udeležencev: do 12
Stopnja: Začetniki z osnovnim znanjem animacije.
Kotizacija: 300 EUR 

Rok prijave: 21. oktober 2024.

Prijavo pošljite na info@dsaf.si z: 

– Zadeva elektronske pošte: Quill
– Kratek življenjepis
– Motivacijsko pismo za udeležbo na delavnici in vaša pričakovanja (do 1 stran)

Predstavitev mentorice Ruxandra GPhttps://ruxandragp.com/work 

Ruxandra Grabriela Popescu (na spletu znana kot Ruxandra GP) ima sedež v Belfastu na Severnem Irskem. Nedavno je soustanovila studio Banana Shake Productions, kjer dela kot kreativna direktorica pri razvoju iger VR. V zadnjih 6 letih je delala predvsem na naslovih VR, kot je Peabodyjeva nominirana serija “Reimagined” Volume I in II, ki je bila premierno prikazana na Beneškem filmskem festivalu in na filmskem festivalu v Tribeci. Sodelovala je tudi pri »Galapagos z Davidom Attenboroughom«, mini-seriji VR, pred kratkim pa je med ustvarjalnim sodelovanjem z Meto režirala pripoved VR »PEPITOS: The Beak Saga«. V prostem času vodi delavnice VR animacije, tokove in skupnostne dogodke na strežniku Virtual Animation Discord. Njeno poklicno ozadje vključuje delo kot ustvarjalka v industriji iger na srečo na Severnem Irskem in industriji otroške TV animacije pri naslovih, narejenih za PBS Kids in Disney Kids.

Animation Hub je del uradnega programa GO!2025 Nova Gorica Gorica.

Animation Hub organizirata Društvo slovenskega animiranega filma – DSAF in Univerza v Novi Gorici – Akademija umetnosti v sodelovanju z Mednarodnim festivalom animiranega filma Animateka. Projekt je sofinanciran s strani javnega zavoda GO! 2025 Evropska prestolnica kulture, Nova Gorica.