Konec aprila je potekal CEE Animation Forum 2021, na katerem so uvedli v tekmovalnem programu ocenjevanje poleg profesionalnih animiranih projektov v nastajanju (kratkih, celovečerni filmi, serije in drugi animirani formati) tudi študentske – v sekciji im. Rising stars.

V selekcijo med vsemi študentkami_i z vse Centralne in Vzhodne Evrope, so selektorji izbrali tudi naša študenta: Anjo Resman z magistrskim filmom v nastajanju ZA MASKO (ang. Beyond the mask) in Miho Reja z diplomski filmom KURENT.

28. aprila sta se tako predstavila s svojima simpatičnima predstavitvama. Miha Reja je s svojim delom KURENT in predstavitvijo prepričal žirijo, ki mu je namenila nagrado Štipendijo Animation Sans Frontieres, ki mu omogoča, da bo na štirih enotedenskih usposabljanjih po različnih krajih v Evropi skupaj z drugimi ustvarjalci animiranih filmov in pod strokovnim vodstvom dodbra razvil svoj naslednji ustvarjalni projekt.

Obrazložitev žirije: “Z veseljem sporočamo, da smo partnerji Animation Sans Frontieres za močan slog in zanimiv tehnični načrt njegovega projekta, za jasno vizijo in zelo dober pitch ter očitno osebno predanost, zelo veseli, da Mihi Reja podelimo Nagrado ASF za leto 2021, ki se bo začela oktobra letos v Akademie Baden-Württemberg. Še enkrat čestitke Miha, veselimo se srečanja z vami in sodelovanja z vami.”

Velike čestitke obema najprej za nominaciji na CEE Forum, Mihi pa še posebej za prejeto nagrado!