No One Ever Looked At Elephants As You Do, Sandra Jovanovska

Ponosni smo na naše filmske alumne, ki po zaključku študija pri nas zelo uspešno nadaljujejo profesionalno kariero.

Med tem ko Sandra Jovanovska te dni uspešno predstavlja svoj prvi samostojni animirani film No One Ever Looked At Elephants As You Do (produkcija Staragara) v sklopu CEE Animation Foruma, nas je letos nekajkrat razveselila tudi študentka Anja Paternoster s svojim diplomskim animiranim filmom Bela, črna in prava ljubezen.

Noben glas, Ester Ivakič

Letošnji rezultati javnih razpisov Slovenskega filmskega centra v filmske produkcije pa sporočajo, da se bo kar nekaj filmov pričelo letos snemati, sredstva pa so odobrili tudi nekaj celovečernim prvencem, med njimi tudi dvema našima alumnima, Ester Ivakič s filmom Noben glas (produkcija Temporama) in Urški Djukić s filmom Little Trouble Girls (produkcija Nosorogi). Z velikim zanimanjem bomo spremljali razvoj produkcij teh dveh filmov.

Urška Djukić je zelo uspešna tudi s svojim kratkim animiranim dokumentarcem Babičino seksualno življenje (produkcija Studio Virc), ki je na minulem Festivalu slovenskega filma 2021 prejel Vesno za posebne dosežke. Pred kratkim je prejela Grand Prix na osrednjem finskem festivalu kratkega in dokumentarnega filma, na 52. Tampere.

Plakat za film Babičino seksualno življenje