10. februarja 2022 je Vlada Republike Slovenije Akademija umetnosti Univerza v Novi Gorici dodelila koncesijo za izvajanje dodiplomskega študijskega programa Digitalne umetnosti in prakse.

ANIMACIJA // VIDEOFILM // FOTOGRAFIJA // NOVI MEDIJI

. Naše študentke in študenti – bodoče umetnice in umetniki – bodo lahko sedaj brez šolnine študirali na programu, ki je že doslej, navkljub plačilu, pritegoval znatno število slušateljskega kadra. Veseli nas tudi, da z omenjenim študijskim programom ponujamo študij, ki je komplementaren ostalim na voljo v Sloveniji, ter da podeljena koncesija prepoznava bogatenje študijskih področij, ki so s tem na voljo.
— Rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Boštjan Golob

Prof. Boštjan Potokar, naš dekan Akademije umetnosti: “Kot rečeno, program Digitalne umetnosti in prakse ni nekaj novega kar bi odpirali šele sedaj, ko je dobil koncesijo. Program smo prvič razpisali v študijskem letu 2009/10. Navkljub šolninam je bilo za študij vsa leta veliko interesa in tako se lahko do danes pohvalimo z več kot 60 diplomanti. Dokaz, da je delo Akademije kvalitetno in študij zanimiv za nove generacije, so poleg mnenja o dobri študijski izkušnji generacij študentov, prav gotovo uspehi študentov in predvsem kasneje diplomantov s svojimi deli v domačem in mednarodnem prostoru.

O vpisu in študiju na Univerzi v Novi Gorici; o akademiji, programu, načinu študija in podrobnostih glede preizkusa nadarjenosti:
https://www.ung.si/au
Galerija izbranih diplomskih del in projektov, predstavitev alumnov:
https://au.ung.si/
Spletne razstave študijskih del https://au-razstava.ung.si/
Videogalerija https://vimeo.com/ungakademijaumetnosti
FB https://www.facebook.com/akademija.umetnosti.UNG
IG https://www.instagram.com/akademijaumetnostiung

Za bodoče študente

ANIMACIJA // VIDEOFILM // FOTOGRAFIJA // NOVI MEDIJI

📷 zgoraj: arhiv UNG AU, iz snemanja diplomskega filma Caroline Silveire
📷spodaj: iz projekta študentke 3. letnika Tijane Mijušković, razstavljen na Semestrski razstavi 2021/2022