Ponovno sodelujemo na festivalu Pixxelpoint, tokrat z razstavo v Gorici v Italiji.

10.-26. 11. 2022. Galerija Agorè, Corso Verdi 95, Gorica (IT)

Naša razstava, navdihnjena z ˝rajski vrtom˝ bo postavljena skupaj z deli študentk UL ALUO iz Ljubljane – v galeriji Agorè v Italiji. Svoja dela bodo razstavljale študentke Ivane Kalc, Milene Brkić in Vande Ljumović. Vandina fotografija iz “rajskega vrta” bo na ogled v velikem formatu.

˝Na Pixxelpointu sodelujejo tudi študenti, bodoči intermedijski umetniki, ki se bodo na festivalu predstavili z najnovejšimi transdisciplinarnimi deli. Intermedija kot še zmeraj »zapostavljeno« umetniško področje v Sloveniji še kako potrebuje mlade ustvarjalce, ki bodo s svojim doprinosom razvoju znanosti, umetnosti in tehnologije odločilno vplivali na akutno potreben mehki tehnološko-kreativni preboj ne le pri nas, temveč tudi širše.˝ – iz kataloga festivala

Razstava je nastala pod vodstvom Rene Rusjan, posamezna dela so nastala pod mentorstvom mentoric in mentorjev: Jasna Hribernik, Boštjan Vrhovec, Valérie Wolf Gang in Rene Rusjan.

Po uradni otvoritvi naše razstave 10. 11. smo se podali na ogled nekaj razstavnih prostorov v Novi Gorici, ki so del festivala. Večer smo pa sklenili na svečani otvoritvi Pixxelpointa v Mestni galeriji Nova Gorica.

Fotografije – Una Savić