Aktiven zimski semester je bil. Novi študentje so spoznavali kaj je to animirani film, flipbook, kako deluje snemanje filma, kaj je studijska fotografija, nekateri bolj izkušeni smo se podali na delavnico na Ciper, animirali z režiserjem Michaelom Freiem, zelo živahno z mnogo gosti je bilo ob boku festivala Pixxelpoint in simpozija MAST. Predvsem pa – smo se preselili! Obiskovalci razstave so nas pospremili v naše NOVO DOMOVANJE, ki je sedaj v matičnih prostorih Univerze v Novi Gorici, na Vipavski 13, v Rožni Dolini.

Tako torej, v četrtek, 19. decembra 2019, med 18. in 21. uro lepo vabljeni da se nam pridružite na semestrski razstavi naših študentk in študentov na Univerzi v Novi Gorici.

Kaj dogaja?

Aktiven semester je bil in je še. Novi študentje so spoznavali kaj je to animirani film, flipbook, kako deluje snemanje filma, kaj je studijska fotografija, nekateri bolj izkušeni so se podali na delavnico na Ciper, animirali z režiserjem Michaelom Freiem, zelo živahno z mnogo gosti je bilo ob boku festivalov Pixxelpoint in Animateka, ter simpozija MAST. Več o tem spodaj, predvsem pa – se selimo!

Velik del jesenskega semestra je bil v znamenju festivala Pixxelpoint, ki ga je letos kuriral naš sodelavec prof. dr. Peter Purg. Tako so v teh dnevih potekali simpozij in delavnica MAST, poleg tega še dve delavnici – Hekanje igralnih avtomatov v somentorstvu s Slavkom GlamočaninomMapping the Border pod okriljem Adriart.ce mreže so somentorirali prof. Olivera Batajić Sretenović iz Univerze umetnosti v Beogradu, prof. dr. Allan Siegel iz Madžarske Univerze za likovno umetnost ter prof. Rene Rusjan iz Akademije Umetnosti UNG. V sodelovanju s festivalom Animateka je gostoval in s študenti ustvarjal zgoraj omenjeni avtor animiranih filmov in iger Michael Frei, še v tednu pred razstavo poteka v Centru kreativnih praks na lokaciji xDiamond delavnica eMinds, kjer se 30 študentov in mentorjev iz 8 držav spoprijema z vznemirljivimi izzivi evropske prihodnosti.

Na Festivalu slovenskega filma je Sandra Jovanovska prejela nagrado Ostrenje pogleda, zgoraj omenjamo nagrade DSAFMatija Ternovec in Denis Perčič sta prejela  štipendijsko nagrado mariborskega festivala MFRU .