////////

Renesansa 2.0

Ali smo izgubili stik, a pridobili novo zavedanje?

Valerie Wolf Gang, Miha Godec

Ali smo izgubili stik, a pridobili novo zavedanje? Kakšen je vpliv umetne inteligence na življenje? Kaj bo za nas pomenila hibridizacija življenja in umetne inteligence? To je le nekaj vprašanj, ki sta jih v svoji delih zastavila alumna AU UNG, Valerie Wolf Gang in Miha Godec.

Medtem ko je Valerie Wolf Gang študirala videofilm in se kasneje preusmerila k video umetnosti ter se vedno bolj usmerjala v sodobne umetniške prakse, zlasti na magistrskem študiju, je Miha Godec začel svojo pot kot fotograf, kar je kasneje postal tudi njegov poklic. Na magistrski stopnji študija je Miha Godec v svoje delo vključil zanimanje za biologijo, tako da je združeval različna področja umetnosti, znanosti in tehnologije ter raziskal ekološke načine, kako pripeljati pitno vodo v odročne skupnosti, medtem ko je raziskoval umetniške poglede na umetno inteligenco v vsakdanjem življenju. Valerie Wolf Gang je v tem času razvijala svoj osebni projekt, ki je zanjo postal tako življenjska praksa kot tudi gonila sila njenih prihodnjih raziskovanj na doktorskem študiju in v njeni umetniški praksi, v kateri povezuje umetnost, znanost in tehnologijo ter pomen dobro uravnotežene psihofizične entitete. Valerie Wolf Gang raziskuje možnosti drugačnega razumevanje telesa in načinov njegove radikalne preobrazbe, ki vplivajo na predrugačeno dojemanje sveta in identitete osebe, primerljive z izkušnjo astronavta, ki je prvič videl Zemljo iz vesolja.   

DAVIDOV POGLED – Miha Godec, Valerie Wolf Gang

Glavni del projekta je prostorska instalacija, ki je sestavljena iz podstavka, na katerega stopi obiskovalec in postavi svojo glavo v 3D natisnjeno Davidovo glavo, v kateri vidi svoj pogled – prostorsko sceno, ki se nanaša na prihodnost in vpliv moderne tehnologije na življenje. Obiskovalec na podstavku simbolično postane David. Občinstvo postane del instalacije.

LJUBEZENSKI STROJ – Valerie Wolf Gang

Multidisciplinarni raziskovalni projekt išče fizični odziv na občutek ljubezni s pomočjo sodobnih medijskih tehnologij, kot so virtualna in razširjena resničnost ter umetna inteligenca.

V ISKANJU ‘ō’ō – Miha Godec

Projekt poudarja pereče probleme antropocena in globalnih sprememb okolja, hkrati pa odpira možnost, da v prihodnosti dobi vlogo dokumentiranja in arhiviranja izgubljenih svetov, bitij in zvokov s pomočjo virtualnega digitalnega arhiva. 

Več: https://ars.electronica.art/newdigitaldeal/en/greetings-from-the-future-iv/

Nazaj na prvo stran

Strani: 1 2 3 4 5