V čast in veselje nam je, da se bo na 43. multimedijskem festivalu Ars Electronica v Linzu predstavila tudi Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici! Predstavljamo se s svojim “vrtom”, t. i. Ars Electronica Garden Nova Gorica, ki izpostavlja avdiovizualna, intermedijska in teoretsko-raziskovalna dela naših sodelavcev, študentov in alumnov. Organizirana so v štirih sklopih in pod skupnim naslovom GREETINGS FROM THE FUTURE IV – A TOUCH OF NEW REALITIES. To leto odpiramo spekter tem, ki so na različne načine usmerjene na prihodnost – tako na prihodnost samega fizičnega doživljanja kot tudi načinov komunikacije, pa tudi pomembnost inoviranja in impulza za prepotrebnimi novostmi, a hkrati strahu in terorja, ki vznikata v trenutnem času kot rezultat te iste bodočnosti.

Garden Nova Gorica napovednik @Luka Mavrič

/// Renesansa 2.0: Ali smo izgubili dotik in pridobili novo zavedanje? 
> artist talks, video predstavitve
> sodelujoče_i: alumna AU UNG Valerie Wolf Gang in Miha Godec

Davidov pogled – V. Wolf Gang & M. Godec @foto Miha Godec

/// Fear Free, TV Free Europe
> eksperimentalna TV oddaja, okrogla miza
> sodelujoče_i: Jasna Hribernik (Akademija umetnosti UNG; mentorica, moderatorka), Sarah Günther in Zsuzsa Berecz (Pneuma Szöv., HU), Andreas Liebmann (Tårnby Park Studio, DE) in študentke_i AU: Immanuel Hofman, Ivana Kalc, Vasily Kuzmich, Luka Mavrič, Nabil Nazeem, Kristian Petrovčič, Matej Rimanič, Adriana Kostja Ronkali, Una Savić, Parisa Zaeri, Staš Zupanc

TV FREE EUROPE @foto arhiv AU UNG

/// Pre-Present Sensitivities
> kratka avdio-vizualna dela študentk_ov AU UNG
> sodelujoče_i: Katarina Blažič, Irena Gatej, Sandra Jovanovska, Ivana Kalc, Aljaž Lavrič, Boris T. Matić, Anja Paternoster, Ana Prebil, Miha Reja

Pogovori brez konca – Katarina Blazic @izsek iz filma

Letošnji festival Ars Electronica bo potekal med 8. in 12. septembrom in ga bo enako kot prejšnje leto mogoče spremljati prek spleta. Več informacij tukaj.

Vabimo vas k spremljanju predstavljenih projektov na spletu ter ogledu osrednjega spletnega dogajanja novogoriškega vrta, ki ga bomo odprli v sredo, 8. septembra 2021 ob 17. uri.
Kako nas spremljati, preverite tukaj.

Uspeh Akademije umetnosti to leto dopolnjuje tudi udeležba v edinem drugem slovenskem vrtu, in sicer v sklopu mreže konS- platforme za sodobno raziskovalno umetnost (konS ≡ Garden for Contemporary Investigative Art and Tactical Media).

Spremljajte nas na družbenih omrežjih, oglejte pa si tudi prispevek Aljoše Abrahamsberga v sklopu njegovega YT kanal Sodobna umetnost / Contemporary art :

*** *** *** ***
Kolofon vrta:
Programska ekipa: Rene Rusjan (& vodja), Rok Govednik (& koordinator), Jasna Hribernik, Peter Purg, Tina Smrekar, Robertine Šebjanič
Kristina Pranjić, medijski plan
Urša Bonelli Potokar, tehnična pomoč

Organizatorji dogodka: 𝗔𝗸𝗮𝗱𝗲𝗺𝗶𝗷𝗮 𝘂𝗺𝗲𝘁𝗻𝗼𝘀𝘁𝗶 𝗨𝗻𝗶𝘃𝗲𝗿𝘇𝗲 𝘃 𝗡𝗼𝘃𝗶 𝗚𝗼𝗿𝗶𝗰𝗶, 𝗨𝗻𝗶𝘃𝗲𝗿𝘇𝗮 𝘃 𝗡𝗼𝘃𝗶 𝗚𝗼𝗿𝗶𝗰𝗶 in 𝗔𝗿𝘀 𝗘𝗹𝗲𝗰𝘁𝗿𝗼𝗻𝗶𝗰𝗮
Dogodek podpirajo: 𝗚𝗢! 𝟮𝟬𝟮𝟱, 𝗠𝗔𝗦𝗧 – 𝗠𝗮𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗠𝗼𝗱𝘂𝗹𝗲 𝗶𝗻 𝗔𝗿𝘁, 𝗦𝗰𝗶𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗧𝗲𝗰𝗵𝗻𝗼𝗹𝗼𝗴𝘆 in 𝗸𝗼𝗻𝗦 – 𝗽𝗹𝗮𝘁𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮 𝘇𝗮 𝘀𝗼𝗱𝗼𝗯𝗻𝗼 𝗿𝗮𝘇𝗶𝘀𝗸𝗼𝘃𝗮𝗹𝗻𝗼 𝘂𝗺𝗲𝘁𝗻𝗼𝘀𝘁.

#arselectronica21
#AE21auung
#universityofnovagorica

Strani: 1 2 3 4 5