image.png

Pri mladinskem programu Mad About Film filmsko-vzgojnega Zavoda Vizo organizirajo že 5. izvedbo natečaja VIDEOREZ, s katerim organizatorji iščejo najboljše videoeseje v študentski in srednješolski kategoriji. To leto razširjajo tekmovanje na mednarodno raven.

Z veseljem smo pokrovitelji nagrad za najboljše videoeseje in s tem podpiramo ustvarjalnost mladih tudi v tej posebni filmski izrazni formi. Nagrade in najboljše videoeseje bodo organizatorji predstavili konec maja to leto v Novi Gorici v sklopu čezmejnega festivala “Borderless Generation Audiovsiual Festival“, ki ga Vizo organizria z italijansko organizacijo Young4Fun v Novi Gorici in Gorizi (Italija).

Kaj je videoesej in kaj vzpodbuja VideoRez? Tako organizatorji:

VideoRez #5 (2024) je natečaj za mlade filmske navdušenke in navdušence, ki za svoj premislek o svetu uporabijo filmsko in avdio-vizualno (AV) komunikacijo. VideoRez vabi, da svet pogledaš skozi filmske in video oči tudi ti, da se posvetiš tematikam, ki te o družbi, o kulturi, o mladih, medijih, politiki in o filmu samem, najbolj zanimajo. VideoRez vzpodbuja novo razmišljanje, ki vidi v filmih, TV-ju, radiu, oglasih, serijah, glasbenih videospotih, novinarskih prispevkih in še čem, nove horizonte percipiranja sveta, predvsem pa nov hibridni način izražanja. Pri tem pa videoesjeisti uporabjamo ti. pristop kolažnega montažnega filma.

Srednješolke in srednješolci morajo svoje videoeseje oddati do 7.4.2024.

>> Vse o natečju in videoesejeih je tukaj: https://madaboutfilm.si/o-natecaju-videorez/

Za dodatna pojasnila smo na voljo tudi na mailu – info@vizo.si.