////////

Fear Free

TV FREE EUROPE

Jasna Hribernik (SI), Sarah Günther (HU)

Projekt TV Free Europe raziskuje možnost svobode (zlasti govora) in resnične spremembe, njegov cilj je povezati različne glasove in zgodbe ter lokacije in čase, zgodovinske teme s trenutnimi ter prihodnjimi dejstvi in ​​fikcijami. Forma TV-programa postane horizontalni medij, ki ustvarja takojšnjo platformo za izmenjavo med ljudmi.

Vodilna organizacija projekta je Pneuma Szöv., umetniški kolektiv iz Budimpešte, ki deluje od leta 2008 v sodelovanju s heterogeno mrežo sodelavk in sodelavcev iz vseh slojev družbe s skupnim ciljem ustvariti nenavadne performativne kanale za doseganje občinstva z igrivo uporabo javne sfere.

Projekt vključuje naslednje partnerske organizacije, ki tvorijo 6 lokalnih TV-studiev v 5 državah:  KÖME Association of Cultural Heritage Managers (HU), UT Connewitz / Alexander Pehlemann (DE), Offenes Haus Oberwart (AT), Tårnby Park Studio (DK), AU UNG (SI). Sodelovanje Studia Nova Gorica poteka na način delavnic s študenti pod mentorstvom Jasne Hribernik in Sarah Günther.

Fear Free, eksperimentalna TV-oddaja iz Studia Nova Gorica          

TV-oddaja Fear Free je končna produkcija mednarodnega projekta TV Free Europe, ki je nastala kot skupinsko delo sodelujočih študentk in študentov ter mentoric in mentorjev. Kot izhodišče za razmišljanje o strahu in njegovih številnih obrazih, ki predstavlja eno od glavnih tem celotnega projekta, so študentke in študenti opravili pogovor z enim od članov skupine Laibach, Janijem Novakom. Prav tako so raziskali nove oblike in tehnike ter osnovna načela TV-produkcije in njene značilnosti v današnjem času.

TV FREE EUROPE, okrogla miza          

Predstavnice in predstavniki projektnih partnerjev bodo razpravljali o svojih izkušnjah z razvijanjem nove umetniške TV-mreže in umetniškimi sodelovanji v času karantene in pandemije Covid-19, ki so vplivale na potek projekta, njegov razvoj in izvajanje na povsem drugačen način, kot je bilo sprva načrtovano. Okroglo mizo bo pospremilo predvajanje hibridnih oddaj v živo, dokumentarnih vložkov in drugega vizualnega materiala, ki je nastal v času projekta.

Moderatorka: Jasna Hribernik (Studio Nova Gorica, AU UNG, SI)

Gostje: Sarah Günther in Zsuzsa Berecz (Studio Budapest, HU) , Andreas Liebmann (Tårnby Park Studio, DE), Adriana Kostja Ronkali (Studio Nova Gorica, AU UNG, SI)

Več: https://ars.electronica.art/newdigitaldeal/en/greetings-from-the-future-iv/

Nazaj na prvo stran

Strani: 1 2 3 4 5