////////

Pred-sedanje občutljivosti

Program kratkih avdiovizualnih del

Katarina Blažič (SI), Irena Gatej (SI), Sandra Jovanovska (MK), Ivana Kalc (HR), Aljaž Lavrič (SI), Boris T. Matić (HR), Anja Paternoster (SI), Ana Prebil (SI), Miha Reja (SI)
Kurator: Rok Govednik

Še pred pandemijo koronavirusa je človek vedno iskal stik z okoljem in s seboj, se spuščal v abstraktne, nematerialne razsežnosti tega sveta, združeval preteklost s sedanjostjo in razmišljal o prihodnosti onkraj čutnosti. Kaj pa se bo zgodilo z dotikom, s tem po Žižku »nesimbolizabilnim izmečkom Realnega«, ki širi odnose med realnostjo in mislimi in se v trenutnem času umika na stran pred glasom in pogledom. Česa se bomo še lahko dotaknili, kako se bomo počutili? Občutljivost in dotik se v obdobju po koroni vse bolj prepletata s tehnologijo; ko nam primanjkuje občutkov, se počutimo digitalno, ko hrepenimo po bližini, so tu električni dražljaji. Kaj je/bo prava ljubezen?
0 = enako + ∞ = enako.

Skozi vtise občutljivosti študentski filmski program dvomi o minljivosti, omejenosti, tišini, bližini, glasu, dotiku, užitku in strahovih veliko pred prihodom »nove korona resničnosti«, ki grozi, da bo zajela vse v nas in ohromila že tako negotovo prihodnost.

Katarina Blažič, Five Hour Conversation, 2020, 5’
Irena Gatej, Vožnja, pesem za mojega očeta, 2018, 13’
Sandra Jovanovska, Soma, 2019, 9’
Ivana Kalc, Lazarus, 2021, 24’
Aljaž Lavrič, Tišina, 2021, 3’
Boris T. Matić, Strah, 2020, 4’
Anja PaternosterBela, črna in prava ljubezen, 2021, 5’
Ana Prebil, Kadilka, 2020, 2’
Miha Reja, Za zaprtimi roletami, 2020, 3’

Več: https://ars.electronica.art/newdigitaldeal/en/greetings-from-the-future-iv/

Nazaj na prvo stran

Strani: 1 2 3 4 5